Na Dobrej vzniklo klzisko olympijských rozmerov 56 x 26 metrov

  • PDF
Užívateľské hodnotenie: / 0
NajhoršíNajlepší 

Článok obsahuje fotogalériu. Obec Kvakovce v spolupráci s VPP pracovníkmi pripravila v zátoke na Dobrej klzisko olympijských rozmerov 56 x 26 metrov. Pracovníci fyzicky odstránili viac ako 780 metrov kubických snehu z plochy klziska. Následne sa plocha vyrovnávala prostredníctvom vody z nádrže.

 



Okolo klziska vznikol ovál, ktorý je vhodný na korčuľovanie najmä detí, k dispozícii je aj jedno menšie klzisko. Hrúbka ľadu má podľa posledných meraní 21 centimetrov. Plocha vodnej nádrže Domaša sa dá v okolí brehu využiť aj na bežkovanie.

Obec Kvakovce má snahu zrealizovať v rekreačnej oblasti Domaša Dobrá projekt Národného centra vodných športov, oddychu a športovej histórie, ktorý do Akčného plánu za okres Vranov nad Topľou zahrnula aj vláda Slovenskej republiky a prispela nemalou sumou na prípravu projekotv. Olympijské klzisko je dôkazom toho, že v prípade ideálneho počasia Domaša dokáže ponúknuť priestor pre športové vyžitie nie len v lete, ale aj v zime.V závere článku zimné vizualizácie zámeru.

V rekreačnej oblasti Dobrá sú otvorené všetky reštauračné zariadenia, k dispozícii je tiež bazén s vitálnym svetom v hoteli Zelená lagúna a vitálny svet na hoteli Garden. Všetci ste pozvaní.

Obecný úrad ďakuje sa spoluprácu pri príprave klziska autoumyvárni "Napeň to" z Vranova nad Topľou za požičanie vodnej pumpy, Martinovi Gavurovi, hasičom z Holčíkoviec za požičanie hadíc a Michalovi Chovancovi.

Ako vznikalo klzisko











Vizualizácia
Národné centrum vodných športov, oddychu a športovej histórie v zime

Cykloturistika

Rybolov

Vodné športy

uvod3